2015. már 08.

Nőnapi köszöntés

írta: Oláh Katalin
Nőnapi köszöntés

Bernya nem feledkezett meg legjobb cicabarátjáról, Cirmikéről nőnap alkalmából. Naptárjába gondosan beírta a jeles napot. Kora reggel kipattant az ágyból, lefőzött egy kávét, megfürdött, elrendezte a bundáját, kis híján nyakkendőt is kötött. Leugrott a virágoshoz, kiválasztott egy színes, tavaszi csokrot, és késlekedés nélkül a Chatterie Café felé vette az irányt. Nyitásra oda is ért. Odabent Cirmike álmosan álldogált a pult mögött. Még nem voltak vendégek. Bernya Cirmike mancsába nyomta a csokrot, megpuszilta, és kedves szavakkal köszöntötte. Cirmike kávét főzött neki, házi tejszínt hozott, és hellyel kínálta Bernyát. A kenguru a szokásos helyére ült, ahova mindig szokott, amikor nem voltak vendégek a kávézóban.

Bernya egy titkot is elárult Cirmikének. Nőnap lévén le sem tagadhatjuk, hogy egy kengurulányról van szó. Hogy kiről, azt csakis a hamarosan megjelenő mesekönyvből tudhatod meg!

nonap.jpg

Bernya csak nagyon nehezen tudott választani a virágárusnál a három csokor közül. Az egyiket végül kiválasztotta Cirmikének. Válaszd ki Te is, amelyik a legjobban tetszik Neked! Ezzel köszönt Bernyakengu szeretettel ezen a szép napon!

Szólj hozzá